Референдум в ПГМЕТ за ремонт на физкултурния салон

На 07.05.2019г. се финализира първият модул по гражданско образование за 2019г. Учениците в комисия: Никола Цеков, Филко Филков, Владислав Ненчовски, Радослав Йорданов дадоха пресконференция за отчитане на резултатите от проведения училищен референдум на 02.05.2019г. Предвид обстоятелството, че броят на гласувалите в училищния референдум е 41% от имащите право на глас, комисията обяви училищния референдум за нелегитимен по отношение на вземане на решения. На конференцията присъстваха фондация „Софийска платформа, г-жа Капка Митева, г-жа Таня Цуцуцманова, г-жа Мария Бонинска, г-жа Малина Бешкова, г-жа Нина Христова, г-жа Мирела Орешенска, г-н Митко Симеонов, както и представители на училищния съвет.

Гостите задаваха въпроси на комисията, свързани с провеждането на референдума, целите и задачите, които предстоят за в бъдеще.

Комисията ясно обясни, че следващата форма за постигане на желание ще бъде чрез подписка, а г-жа Мария Бонинска обеща на учениците, че активно ще се включи, прилагайки изискванията според Изборния кодекс. Учениците са сигурни, че трябва да продължат да отстояват гражданската си позиция, въпреки нелегитимния вот. Те са убедени, че техният глас е важен и трябва да бъде чут!

А ние сме сигурни в едно - целта на инициативата беше изпълнена: учениците получиха истински урок по гражданско образование. Благодарим на г-жа Наталия Пацовска за ентусиазмът и вдъхновението , с които напътстваше учениците! Работата в екип винаги носи удовлетворение!